Fico: Pod Dzurindom pília konár vlastní + VIDEO

"Táto schôdza nebola o odvolávaní predsedu vlády. Zdá sa, že v opozícii niekomu veľmi záleží na tom, aby ešte viac zdiskreditoval obraz Mikuláša Dzurindu," povedal predseda vlády Robert Fico, ktorému Národná rada vyslovila dôveru. "Zdá sa, že sa mu to aj podarilo, keďže informácie, ktoré predniesol, boli neoverené a nepravdivé," dodal.

22.01.2008 11:43 , aktualizované: 12:15
Dzurinda, Fico Foto:
Šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda počas mimoriadnej schôdze o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.
debata

Svoju častú neprítomnosť v rokovacej sále pri vystúpeniach opozičných poslancov Fico obhajoval neexistujúcim predpisom, ktorý by ukladal predsedovi vlády, alebo členom vlády, byť prítomní na rokovaní, ak sa hlasuje o nedôvere. „Všetky potrebné prejavy som si vypočul, na čo bolo potrebné, som reagoval. Schôdza prebehla tak, ako tomu je zvykom,“ poznamenal šéf kabinetu.

Podľa Fica opozícia vládu brzdí. Premiér si tiež myslí, že opozícia v blízkom čase príde s ďalším návrhom na odvolanie niektorého z ministrov. „Zostavili si už aj zoznam ministrov, ktorých budú atakovať, pretože vedia, že nás nemajú ako ináč brzdiť,“ povedal Fico.

„Aká je dnes alternatíva k vláde, ktorú ponúkame? Ak to má byť alternatíva v podobe mimoriadnych schôdzí, kde na nás vylievajú vedrá špiny, alebo alternatíva organizovania pouličných demonštrácií a nepokojov, tak ja na to odpovedám, poďme stavať diaľnice – toto je naša alternatíva,“ do­dal.

debata chyba