Bratislava: V Horskom parku horel Amfiteáter

Požiar amfiteátra na Drotárskej ceste v Bratislave, ktorý v pondelok večer zasiahol hlavnú budovu objektu s administratívou a javiskom, je už uhasený. Hasičom sa to podarilo okolo jednej hodiny ráno. Podľa dispečerky z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave však ešte aj v súčasnosti monitorujú územie.

28.04.2008 07:52
Požiar na Amfiteátri v Horskom parku. Foto:
debata

„Približne v dvojhodinových intervaloch sa vymieňajú vozidlá. Vždy je na mieste jedno zásahové vozidlo a kontroluje, či sa niečo nestalo,“ povedala dispe­čerka.

Ako príčina požiaru je zatiaľ uvedené konanie cudzou osobou. „Elektrika tam už nebola, tá bola odpojená. Mohlo ísť aj o vandalizmus. Presnú príčinu však musí zistiť polícia,“ uviedla dispečerka.

Požiar amfiteátra hasilo celkovo 69 hasičov, na mieste zásahu bolo 19 zásahových vozidiel. Po dve zásahové jednotky boli z Malaciek a Pezinka, jedna zo Senca, zvyšok bol z Bratislavy.

„Hrozilo zrútenie strechy. Urobil sa aj prieskum termokamerami, či sa náhodou v budove nenachádzajú nejaké osoby. Našťastie, nikoho nenašli,“ povedala dispečerka.

Požiar v Horskom parku vypukol okolo pol ôsmej. Podľa informácií očitých svedkov sa v tom čase v objekte nikto nenachádzal. Oheň tiež neohrozil okolité budovy.

Požiar mohli založiť aj bezdomovci, ktorí v...
.... Požiar mohli založiť aj bezdomovci, ktorí v objekte často nocujú

V areáli Amfiteátra sa často zdržujú bratislavskí bezdomovci, preto jednou z verzií vypuknutia požiaru je, že ho založili oni.

debata chyba