Veteškov stav je stabilizovaný, išlo o infekciu

Podpredsedu parlamentu Viliama Vetešku hospitalizovali pre infekčné komplikácie. "Po nasadení adekvátnej liečby je stav pacienta v súčasnosti stabilizovaný," povedal námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť Národného onkologického ústavu Jozef Dolinský.

18.11.2008 08:50 , aktualizované: 15:29
Veteška Foto:
Podpredseda parlamentu Viliam Veteška sa po ťažkých zdravotných problémoch vrátil do parlamentu.
debata

Vetešku v pondelok previezli v kritickom stave do bratislavského onkologického ústavu. S odvolaním sa na bližšie nespresnené vlastné informácie o tom v nedeľu informovala televízia JOJ. Lekári sa podľa nej k aktuálnemu zdravotnému stavu podpredsedu parlamentu nevyjadrili.

Veteškovi (55) vlani odstránili nádor na mozgu. Do politického života sa vrátil po štvormesačnom liečení, neskôr sa opäť stiahol. Ešte vlani sa Veteška usiloval nahradiť na poste šéfa koaličnej HZDS Vladimíra Mečiara. Práve zdravotné problémy mu však znemožnili na sneme kandidovať. Časť členskej základne navrhovala Vetešku za nového lídra strany s tým, aby Mečiarovi ostal post čestného predsedu.

V júni 2007 Vetešku po náleze mozgového nádoru náhle previezli na operačný stôl. Po zákroku, ktorý trval takmer osem hodín, označili lekári jeho stav za stabilizovaný. Napriek informáciám o úspešnom použití experimentálneho lieku sa ďalším komplikáciám nevyhol.

debata chyba