Nikto v SDĽ nevie odhadnúť, či im kandidatúra Maigu pomôže

Na nízku účasť v júnových eurovoľbách sa spolieha Strana demokratickej ľavice (SDĽ). "Nízka účasť nám nahráva. Voliť prídu len tí, ktorých kandidáti dokážu zdvihnúť zo stoličiek," povedal predseda SDĽ Martin Halás s tým, že SDĽ by chcela v EP obsadiť aspoň jeden mandát. Zároveň dodal, že nikto nevie odhadnúť, čo urobí s voličmi kandidatúra známeho speváka Ibrahima Maigu, ktorý kandiduje na kandidátke SDĽ.

30.05.2009 15:23
Ibrahim Maiga a Martin Halás Foto:
Kandidát na europoslanca Ibrahim Maiga a Martin Halás z SDĽ.
debata

Strana si tiež veľa sľubuje od kandidatúry vozičkára Michala Labudu. Podľa Halása, Labuda je jediným kandidátom vozičkárom v EÚ. Labuda je predsedom občianskeho združenia Aktívny život. Cieľom združenia je pomáhať zdravotne postihnutím spoluobčanom.

„Vláda hovorí o nedostatku peňazí, že Sociálna poisťovňa nemá na dôchodky, ale Robert Fico nosí hodinky za 23 000 eur, Ján Slota sa vozí na aute za 498 000 eur, nezverejňujú sa miliónové zmluvy, považujem to nie za výsmech, ale za pľuvanie do tváre bežným ľuďom,“ uviedol Labuda. Podľa neho, ak by sa v štáte nepodporoval klientelizmus, či pochybné trendre, peňazí by bolo dosť pre všetkých.

SDĽ si v eurovoľbách stanovila štyri priority. Zdravotníctvo, sociálnu oblasť, školstvo a stieranie regionálnych rozdielov.

debata chyba