Ficovo žiguli spĺňa limity, je však na ťarchu

Premiér Robert Fico by mohol pokojne vyraziť na cesty s červeným žiguli, ktoré dostal do daru pred pár dňami. Auto spĺňa podmienky najnovšej vyhlášky ministerstva dopravy. Pneumatiky majú hlbší ako novopredpísaný trojmilimetrový dezén.

20.11.2009 07:46
Ficov žigulák Foto:
Auto, ktoré darovala Robertovi Ficovi mládež KDH, je kedykoľvek pripravené vyraziť na cestu.
debata

Červené auto darované mládežou KDH však teraz robí skôr starosti, a to obyvateľom bratislavského Ružinova. V noci ho niekto presunul z parkoviska na trávnik. „Preparkovali sme ho ďalej od trávy, aby sa to už neopakovalo,“ uviedol Martin Krajčovič, hovorca mladých kresťanských demokratov, ktorí premiérovi auto ponúkli.

Ako dodal, stále čakajú, kedy sa ozve Úrad vlády, či si ho premiér prevezme. „Všetky papiere máme pripravené, stačí povedať a vybavíme prepis,“ dodal Krajčovič s tým, že pre premiéra určite nebude problém vybaviť emisnú kontrolu, ktorá autu ako jediná chýba.

Mestská časť Ružinov, kde je žiguli odstavené, teraz nemôže robiť nič. Tobôž ho odtiahnuť. Nejde totiž o vrak. „Vrakom je vozidlo, ktoré nemá evidenčné číslo a stojí na verejnom parkovisku. Ak je auto zaregistrované, tak môže stáť na mieste prakticky donekonečna,“ uviedol hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

Auto navyše mladí demokrati odstavili pred nesprávnym domom. Pôvodne tam mala byt Ficova mama, no medzičasom ho od nej odkúpil minister vnútra Robert Kaliňák. Fico býva v inej mestskej časti na Dlhých dieloch. Čo bude so žiguli ďalej, nie je jasné. „Veríme, že si ho premiér prevezme a použije pri ďalšej ceste do Moskvy,“ dodal Krajčovič.

debata chyba