Fico sa vraj stretne s Dzurindom. Ak prezradí majiteľa účtu

Dnes je jasne preukázané, že SDKÚ-DS prala špinavé peniaze, tvrdí premiér Robert Fico. Podľa Mikuláša Dzurindu je premiér trápny a nedôveryhodný.

27.02.2010 18:59
Dzurinda, Fico Foto:
Robert Fico (vľavo) a Mikuláš Dzurinda.
debata

„My sme jasne preukázali, že z účtov v švajčiarskych bankách, kde odmietajú povedať, kto je majiteľom týchto účtov, ale je evidentné, že išlo o účty slovenských vlastníkov, sa posúvali peniaze cez spoločnosť Soul a 22 miliónov korún sa posúvalo smerom do SDKÚ,“ tvrdí Fico.

„My sme predložili jasné informácie o tom, že traja nominanti Slovenskej správy ciest a SDKÚ mali na svoje osobné mená účty a aj sme predložili informácie o tom, koľko z tých účtov povyťahovali peňazí. Na tieto účty v švajčiarskej banke prichádzali peniaze z výstavby tunela Branisko,“ vyhlásil.

Dôkazom by podľa Fica malo byť aj odstúpenie Mikuláša Dzurindu z postu volebného lídra strany. „Jasne sa preukázalo pranie špinavých peňazí, prečo potom Dzurinda odstúpil?“ opýtal sa premiér. „SDKÚ sa po troch tlačových konferenciách rozpadla,“ vyhlásil Fico.

„Ja som pripravený ísť do relácie s pánom Dzurindom kedykoľvek, ale predtým chcem, aby mi povedal, kto je majiteľom účtu vo švajčiarskej banke Credit Suisse, z ktorej išlo spoločnosti Soul na pôžičku 800-tisíc eur, pýtam sa, kto je tzv. beneficiary owner. Rovnako sa chcem spýtať, ako je to možné, že predstavitelia podsvetia chodili na Úrad vlády a podpisovali sa zmluvy v súvislosti s hotelom Forum,“ vyhlásil premiér. „Nech mi na tieto otázky odpovie a ja som potom pripravený ísť ďalej,“ uzavrel Fico.

Na vyjadrenia predsedu vlády Roberta Fica o praní špinavých peňazí Mikuláš Dzurinda uviedol, že premiér je „čoraz smiešnejší a už je trápny a nedôveryhodný“. „Vzhľadom na podlosť útoku predsedu vlády a vzhľadom na to, že sme mali málo času, aby som mal dostatočný priestor ho odvrátiť, som sa rozhodol, že ochránim svoju politickú stranu a ja ju ochránim,“ nechal sa počuť Dzurinda.

debata chyba