Čím väčšia prostitútka, tým väčšia celebrita, riešil Fico na mítingu

Hviezdičky slovenského šoubiznisu, ktoré stavajú svoju kariéru na umelom poprsí či jazde v luxusných autách, sú v nemilosti premiéra Roberta Fica. Šéf vládneho Smeru to priznal počas predvolebného straníckeho mítingu v sobotu v Žiline.

17.04.2010 21:26
Robert Fico Foto:
Premiér a predseda Smeru Robert Fico predstavil v Žiline program svojej strany.
debata (461)

„Rýchlokvasené celebrity“ dokonca neváhal prirovnať k prostitútkam, za čo sa mu ušiel veľký potlesk stoviek jeho priaznivcov. Podľa neho je na škodu, že si média málo všímajú obyčajných ľudí, ktorí tvoria skutočné hodnoty.

„Dámy mi prepáčia, ale niekedy mám pocit, že čím väčšia prostitútka, tým väčšia celebrita. Veľmi ťažko vnímam rýchlokvasené celebrity,“ povedal Fico svojim fanúšikom v sále. Potom sa vraj nemožno čudovať, keď deti za celebritu považujú niekoho len preto, že si dá urobiť plastiku pŕs alebo sa vozí na luxusnom aute.

Premiérovi za útok na celebrity tlieskali najmä starší priaznivci, ktorých bola v Žiline väčšina. Niektorí mladší diváci sa však zatvárili rozpačito.

„Neviem, či to bolo najšťastnejšie to tu vyťahovať, lebo aj Smer má na mítingoch ľudí zo šoubiznisu, ktorí sú tiež označovaní za celebrity a neviem či právom. Ale ako zabávačov ich beriem a som tu aj kvôli nim,“ povedal tridsiatnik Peter Kovár.

Žilinčanov na mítingu bavil aj minister vnútra... Foto: ČTK
Robert Fico Žilinčanov na mítingu bavil aj minister vnútra Robert Kaliňák. Ako už býva zvykom, za asistencie zabávača Petra Marcina.

Žilinčanov sa totiž pokúšali rozosmiať aj obľúbené televízne postavičky teta Márgit v podaní Petra Batthyányho či pani Mária, ktorú si zahral Peter Marcin. Najmä mužskú časť publika nezaujal iba spev Kataríny Hasprovej, ale aj jej hlbší výstrih.

Šéf najsilnejšej politickej strany na Slovensku sa okrem slovného útoku voči celebritám ostrejších vyjadrení zdržal. V minulosti hanlivými výrazmi už počastoval napríklad novinárov. Akurát pravicové strany, ktoré by mu mohli sťažiť cestu k moci po júnových voľbách, označil opakovane za zlepenec. Počas mítingu sa Fico väčšinou tváril vážne, svojim fanúšikom vysvetľoval napríklad potrebu dostavať diaľnice.

Vtipné poznámky rozdával predovšetkým minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý sa najviac pozdával aj tete Márgit. „Zarastený je ako Sandokan a oči má ako puma,“ povzdychla si. Žilinčania zatlieskali i viacerým ministrom a kandidátom na poslancov v parlamentných voľbách.

461 debata chyba