Firma bratislavského poslanca Smeru bude upratovať železničné stanice

Priestory železničných staníc na Slovensku bude upratovať aj spoločnosť SLOVCLEAN, s.r.o., ktorej spolumajiteľom je poslanec Smeru v bratislavskom Starom Meste Martin Borguľa. Stranu Roberta Fica zastupuje aj v zastupiteľstve samosprávneho kraja.

18.04.2010 16:35
debata (16)

Jeho spoločnosť získala zákazku vo výberovom konaní od Železničnej polície. Za 11 424 eur bude pratať a čistiť priestory generálneho riaditeľstva ŽP v Bratislave na Šancovej ulici a detašované pracovisko v budove hlavnej bratislavskej železničnej stanice.

Zákazky za spolu 43 tisíc eur získala od železničných policajtov aj firma PRIMA INVEST. Tá bude okrem Bratislavy zodpovedať za čistotu i v priestoroch železničnej polície v regiónoch, okrem staníc bude upratovať napríklad i oddelenie služby mýtnej polície v Jarovciach alebo mýtnej služby v Žiline.

Podľa medializovaných informácií má blízko funkcionár Smeru-SD aj k tejto spoločnosti. Obe spoločnosti sa pod hlavičkou spoločného konzorcia uchádzali aj o známy miliardový upratovací tender na ministerstve obrany, pre ktorý musel odstúpiť niekdajší šéf rezortu František Kašický. Borguľovou manželkou je dcéra vplyvného podnikateľa Jozefa Kopeckého, ktorý stojí za firmou Ikores. Ikores sa v tomto volebnom období dostal k viacerým štátnym zákazkám a postavil tiež bytový dom, v ktorom premiér Robert Fico kúpil byt pre svoju mamu.

Železničná polícia celkovo zaobstarala upratovacie služby za 100 449 eur na dobu 17 mesiacov. Podľa vestníka Úradu pre verejné obstarávanie okrem firmy SLOVCLEAN a PRIMA INVEST uspeli aj Vladimír Olašák – ORIOLA a Prešovská obchodná spoločnosť.

16 debata chyba