Belousovová vtrhla na brífing KDH

Obvinenie KDH, že rokovanie mimoriadnej schôdze národnej rady o pôžičke zadlženému Grécku sčasti zablokovali aj poslanci zo SNS, zdvihlo zo stoličky podpredsedníčku strany Annu Belousovovú, ktorá v priamom v prenose vtrhla na brífing KDH.

12.05.2010 16:06
debata (157)

„Jednoducho, ja som sa nemohla v televízii pozerať na tie vaše lži,“ vstúpila rozhnevaná do priameho prenosu z brífingu kresťanských demokratov. Reagovala tak na slová podpredsedu KDH Daniela Lipšica, podľa ktorého „napriek tomu, že poslanci SNS v rokovacej sále boli, nehlasovali a tým znefunkčnili schôdzu.“

Belousovová podľa vlastných slov považovala za potrebné uviesť jeho tvrdenia na správnu mieru. „Klamali ste, ak ste hovorili, že väčšina poslaneckého klubu SNS nebola prítomná. Ja vás viem usvedčiť,“ povedala Lipšicovi. Podľa nej by bolo vhodné zopakovať si matematiku. Ako zdôraznila, dvaja poslanci zo SNS boli ospravedlnení a štyria hlasovali zmätočne.

„Zaujímajte sa o to, kde bola predsedníčka vášho poslaneckého klubu pani Sabolová,“ povedala Lipšicovi. „Ja som povedal väčšia časť. Väčšia časť znamená, že keď šesť poslancov vrátane vášho pána predsedu, ktorého som videl sedieť v sále, sa neprezentuje, tak je to farizejská politika,“ odpovedal jej Lipšic.

Belousovovú nezastavila ani pripomienka šéfa parlamentného poslaneckého klubu KDH Júliusa Brocku, že nemajú spoločnú tlačovú besedu. „Ja len chcem usvedčiť zo lži KDH,“ oponovala mu. Ako vyhlásila, pracovnou metódou KDH je farizejstvo a absolútna lož a s kresťanskými princípmi nemajú absolútne nič spoločné. „Len som to chcela uviesť na správnu mieru,“ podotkla. „Klamte ďalej,“ dodala a odišla.

Zo SNS sa pri druhom hlasovaní prezentovalo 12 poslancov z 18 členného klu­bu.

Brocka zdôraznil, že kresťanskí demokrati nechcú vyvolávať konflikty. Lipšic nepredpokladá, že by sa opozícia vedela dohodnúť na spoločnom postupe s SNS pri prezentácii vo štvrtok ráno.

„Videli ste teraz tento hysterický výstup. Neviem, s kým sa dá zo SNS dohadovať. Pán poslanec Slota sväto-sväte tvrdil pred schôdzou, že on je chlap, jeho slovo platí a príde na hlasovanie. Jeho slovo platí možno pol minúty, dlhšie nie. K pani poslankyni Belousovovej, tam si urobíte názor všetci, to netreba nejako zvlášť komentovať, to je na komentár nie pre poslancov, ale pre iných odborníkov,“ poznamenal. Hoci Slota bol v sále parlamentu, pri hlasovaní sa neprezentoval.

157 debata chyba