Ste obdivuhodne hlúpa, povedal Slota novinárke

Lídra SNS Jána Slotu na tlačovej besede vyprovokovala otázka novinárky, ako národniari odmietajú slovenskú pomoc Grécku, aby ochránili peniaze ľudí v SR a na druhej strane pri kauzách ich ministrov prišla štátna kasa o miliardy.

13.05.2010 13:54
debata (134)

„Pani redaktorka, musím vám povedať, ste obdivuhodne hlúpa,“ reagoval Slota. Odmietol, že by sa okrádalo napríklad pri predaji emisií, kde podľa medializovaných informácií prišlo Slovensko o približne dva miliardy korún (vyše 66,3 mil. €). „Za tie peniaze sa zateplilo tisíce bytov, ľudia dostali prácu,“ povedal šéf SNS.

Podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová novinárku upozornila, aby vážila slová, pokiaľ nemá v rukách rozhodnutia súdov. „Nie ste odborníčka,“ poznamenala s tým, že pri predaji emisií išlo o špecifický typ obchodu a Slovensko za neho zinkasovalo reálne peniaze. „Nenašepkávajte,“ upozornila ďalšieho novinára, ktorý sa nahol k redaktorke a chcel jej niečo povedať.

Analýza ministerstva životného prostredia z konca roka 2009 hovorí o tom, že zmluva o predaji emisií bola jednostranne nevýhodná pre Slovensko a krajinu mohla poškodiť na medzinárodnej úrovni. Prípadom sa zaoberá polícia, možné škody vyčíslila do výšky viac ako 66,3 mil. €.

Za to, že parlament nebol pri mimoriadnej schôdzi k slovenskej pôžičke Grécku uznášaniaschopný, môže podľa Belousovovej opozícia, ktorá nedokázala zabezpečiť dostatok vlastných a nezaradených poslancov, ktorí sa k nej hlásia.

Diskusiu odmietol Smer a HZDS, do sály neprišli, pre nedostatok poslancov sa schôdza nezačala. Slota zdôraznil, že SNS slovenskú pôžičku Grécku nikdy nepodporí, ale opozičné strany sa časom podvolia tlaku partnerských európskych strán.

134 debata chyba