SaS podala trestné oznámenie pre údajný úplatok Matovičovi

Liberálna strana Sloboda a solidarita (SaS) podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z úplatku, ktorý údajne nedávno ponúkli novozvolenému poslancovi Igorovi Matovičovi (SaS), ak zariadi predčasné voľby. Podnet doručil na generálnu prokuratúru predseda SaS Richard Sulík. Matovič minulý týždeň tvrdil, že išlo len o žart, Sulík si to však nemyslí.

28.06.2010 15:30
Richard Sulík Foto:
Šéf SaS Richard Sulík doručil podnet na trestné stíhanie generálnej prokuratúre.
debata

Budúci poslanec Matovič upozornil na údajný úplatok minulý týždeň v rozhovore s čitateľmi portálu Aktuálne.sk. Tvrdil, že ho vraj kontaktoval kamarát, ktorého meno nezverejnil. Známy mu údajne ponúkol 20 miliónov eur. Štvrtinu z peňazí by vraj dostal hneď, ako by ponuku prijal, zvyšok po vyhlásení predčasných volieb. Neskôr však na blogu napísal, že zo strany kamaráta išlo o žart.

Matovič, ktorý je členom občianskeho hnutia Obyčajní ľudia, sa do parlamentu dostal prekvapivo spolu s ďalšími tromi zástupcami hnutia. Všetci štyria sa „prekrúžkovali“ z najnižších priečok kandidátnej listiny. Ak by táto skupina nepodporila vznikajúcu vládu, štvorkoalícia by v parlamente stratila väčšinu. SDKÚ, SaS, KDH a Most-Híd budú mať v snemovni pomerne nevýraznú prevahu, zo 150 kresiel obsadia 79.

debata chyba