Ficovi ministri sa lúčili. Tvrdia, že bez nostalgie

Na poslednom rokovaní svojej vlády sa premiér Robert Fico usmieval. S ministrami pred budovou Úradu vlády síce ochotne pózoval fotografom, pre médiá, ktoré počas štyroch rokov opakovane kritizoval, však nepovedal ani slovo. Poďakoval sa akurát svojim kolegom za vykonanú prácu.

08.07.2010 07:51
Viera Tomanová Foto:
Na poslednom rokovaní vlády dostali ministri darčeky na rozlúčku. Ministerke Viere Tomanovej ho pomáhal odniesť hovorca Michal Stuška.
debata (15)

Tí odchádzali s darčekmi a bez emócií. Ak aj cítili nostalgiu, nedávali ju najavo. „Stres bude chýbať, to je všetko,“ obzeral sa za poslednými štyrmi rokmi minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek. Ministerke práce Viere Tomanovej podľa vlastných slov nebude chýbať ani ten. „Nostalgiu nepociťujem. Do budúcnosti si želám zdravie a na čo sa teším, je pokoj,“ povedala.

Robert Kaliňák sa chystá viac venovať rodine, lebo ju doteraz podľa vlastných slov zanedbával. Svoju kanceláriu na ministerstve mal poupratovanú už pred voľbami. Vraj to vôbec nesúviselo s tým, že by už nepočítal s ďalším pôsobením. „Upratujem vždy v júni a pred Vianocami, keď sa mi na stole nahromadia veci,“ tvrdí. Svojmu nástupcovi zaželal pokojnejšie dni a aby Slovensko obchádzali katastrofy. Nový minister by mal podľa neho pokračovať v znižovaní kriminality, vo zvyšovaní prítomnosti policajtov v uliciach a vo zvyšovaní bezpečnosti cestnej premávky.

Minister za HZDS Vladimír Chovan atmosféru na poslednom rokovaní označil za pokojnú. Do darčekovej kazety, ktorú si odnášali členovia vlády, sa nepozeral. Väčšinou však v nich boli brúsené poháre či fľaša vína.

15 debata chyba