Kaliňák si vraj na Lipšica posvieti

Exminister vnútra Robert Kaliňák bude svojho nástupcu Daniela Lipšica veľmi zodpovedne a účinne kontrolovať.

09.07.2010 16:30
Robert Kaliňák Foto:
Exminister vnútra Robert Kaliňák.
debata (54)

„Ja som svojou kontrolou veľmi dobre známy, bol som štyri roky predseda výboru pre obranu a bezpečnosť a každý vie, ako som sa štyri roky správal a od toho sa to dá odčítať,“ povedal Kaliňák po tom, čo Lipšicovi odovzdal rezort.

Pri kontrole sa bývalý minister sústredí najmä na to, „aby všetky silové zložky boli využívané predovšetkým v prospech občanov a neboli politicky zneužívané“. Verí, že sa to diať nebude už aj preto, že by si tým rezort pokazil dobré meno, ktoré si za uplynulé štyri roky vybudoval.

Pokiaľ ide o spoluprácu, Kaliňák je pripravený s Lipšicom o rozumných a dobrých návrhoch diskutovať. „Robili sme to aj doteraz,“ poznamenal s tým, že s Lipšicom sa navyše osobne rozpráva, odkedy je v politike. „S Danielom diskutujeme všade a o všetkom,“ podotkol.

Zároveň naznačil, že poradcom mu zrejme nebude. „Myslím si, že pán minister je dostatočne skúsený politik, aby si v niektorých veciach dokázal poradiť sám,“ zdôvodnil. V boji so zločinom však akési spojenectvo nevylúčil. „Obete trestných činov nemajú politické tričko, preto je vždy potrebné spojiť sily,“ uzavrel.

54 debata chyba