Radičová je nahnevaná. Program mali médiá skôr ako koaliční partneri

Premiérka Iveta Radičová počas svojej pracovnej návštevy v Poľsku ubezpečila slovenských novinárov, že programové vyhlásenie vlády neposunul médiám nikto z jej úradu.

23.07.2010 16:07
Iveta Radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová
debata (66)

Pripomenula, že ide iba o pracovnú verziu. „To, čo teraz koluje, nepoznám. Pre mňa to nie je oficiálny dokument,“ zdôraznila s tým, že hoci nie je tajný, na konečnej podobe sa ešte pracuje. Komentovať programové vyhlásenie mieni až po jeho sfinalizovaní. Uverejnené by malo byť v pondelok 26. júla.

Premiérka vyjadrila svoje rozhorčenie nad tým, že sa podklady dostali k novinárom ešte predtým, ako ich mala u seba kompletné zo všetkých rezortov. „Som veľmi rozhorčená, som viac ako rozhorčená. To je opäť raz pre mňa šokujúce,“ reagovala na otázku, že koaliční partneri SDKÚ boli rozčarovaní z toho, že médiá mali skôr vyhlásenie ako oni.

Jej poľský partner Donald Tusk ocenil a zagratuloval k vzniku stredopravej vlády na Slovensku. Radičová poukázala na to, že s Tuskom majú veľa podobných čŕt, on podobne ako ona kandidoval na prezidenta. „V dobrom mi odkázal, že byť premiérom je lepšie, výhodnejšie a zmysluplnejšie,“ podotkla.

66 debata chyba