Tretieho robotníka našli pod troskami mŕtveho

Po niekoľkých dlhých hodinách systematického hľadania sa približne o 23.15 podarilo hasičom a záchranárom nájsť tretieho muža, ktorý zahynul pod troskami časti zborenej školy v Nacinej Vsi, okres Michalovce. Uviedol to riaditeľ krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Košice Jozef Fedorčák.

27.07.2010 14:29 , aktualizované: 28.07.2010 07:14
Nacina Ves, Škola Foto:
Zrútený múr v obci Nacina Ves pri Michalovciach.
debata (13)

„Dvoch mužov sa nám podarilo vyslobodiť z ruín zrútenej časti školy zranených, ale živých. Tretieho sme hľadali niekoľko hodín. Tretieho muža sme našli o štvrť na dvanásť, žiaľ, už nebohého. Bol hlboko v rozvalinách bezprostredne zavalený pod stropom,“ povedal Fedorčák. Doložil, že hasiči budú ešte pokračovať v zabezpečovacích prácach. Miesto nešťastia bude strážiť polícia, aby sa tam nedostali nepovolané osoby a neprišlo k ďalšiemu nešťastiu.

Podľa slov starostu Nacinej Vsi Antona Šandora sa dá škoda na zničenom objekte odhadnúť asi na 800.000 eur. Od začiatku rekonštrukcie sa zateplila asi jedna tretina školského zariadenia a vymenili sa staré okná za nové. „V interiéri sme teraz plánovali urobiť nové dlažby a vynoviť sociálne zariadenia, aby boli pripravené pre deti, ktoré nastúpia v septembri do školy. Neskôr sme chceli pokračovať v oprave exteriéru,“ informoval Šandor.

Dodal, že stavenisko prevzali stavební robotníci vo februári 2010 a práce plánovali ukončiť v auguste budúceho roka. Na miesto nešťastia prišiel poškodenie budovy posúdiť aj privolaný statik. „Nie je vylúčené, že sa bude celá búrať,“ uzavrel starosta Nacinej Vsi.

Zrútený múr v obci Nacina Ves pri Michalovciach.
Zrútený múr v obci Nacina Ves pri Michalovciach.
Hasiči zasahujú v obci Nacina Ves , kde došlo k...
13 debata chyba