Matovič: Sulík ma sklamal, ale mám ho rád, Robert Fico patrí do kúta

"Sulík ma sklamal v dvoch veciach. Nedodržal sľub a nie je schopný priznať si chybu. Inak ho mám rád," povedal na margo pošramotených vzťahov vo vnútri SaS poslanec za túto stranu Igor Matovič. "Namiesto toho, aby chlapsky priznal, že nedodržal sľub, všade rozpráva ako mi táto situácia vyhovuje," dodal.

30.07.2010 11:12
Igor Matovič Foto:
Igor Matovič.
debata (193)

Matovič nevylúčil, že v dohľadnej dobe založí politickú stranu. „So Sulíkom sme mali dohodu, že nevystúpime z klubu. Taktiež o tom, že presadí naše návrhy do programu vlády. Sulík nesplnil dohodu, preto ju nemusíme plniť ani my, podľa mňa to je logické,“ povedal poslanec, ktorý sa na kandidátke SaS prekrúžkoval do parlamentu zo 150. miesta.

Matovič si v online rozhovore rýpol aj do ostatných politikov. Poslanci sa podľa neho nechcú vzdať svojich výhod a urobiť tak voči ľuďom, ktorí budú mať štyri roky určite hlbšie do peňaženky, aspoň symbolický krok. Na otázku, či si nemyslí, že sklamal svojich voličov, odpovedal, " všetci poslanci si užívajú dovolenky, len my štyria dva týždne doslova bojujeme za to, aby sme splnili to, čo sme ľuďom – našim voličom sľúbili.".

„Koaličný rebel“ odmietol čo i len špekulovať o spolupráci s expremiérom. „Robert Fico zostane štyri roky a dúfam aj viac v kúte, tam je jeho miesto, po tom, čo na Slovensku napáchal,“ dodal.

Všetky odpovede poslanca Igora Matoviča

193 debata chyba