Poplach v Devínskej: Pod autom nebola žiadna výbušnina

Policajti zasahujúci v bratislavskej Devínskej Novej Vsi vytiahli podozrivú škatuľu spod čiernej Škody Octavia. Nález po pondelkovej tragédii v tejto mestskej časti vyvolal rozruch a vyžiadal si uzavretie hlavného ťahu cez mestskú časť. Nález pravdepodobne nie je nebezpečný, pretože ho policajti uložili vedľa auta.

31.08.2010 10:58 , aktualizované: 12:55
Devínska Mová Ves, policajti Foto:
Pyroctechnik a polícajti preverujú čiernu škatuľu nájdenú pod autom.
debata (36)

Policajti začali odstraňovať policajné pásky. Podľa redaktora SITA, ktorý je na mieste, v škatuli je reklamné rádio s nápisom Luxol v tvare plechovky. Nález teraz obhliadajú kriminalisti.

Miesto sa nachádza blízko obchodného domu Terno, na rovnakej ulici, ale na inom mieste sa v pondelok odohral masaker, pri ktorom bola vyvraždená celá rodina. Doprava v okolí je uzavretá, zastavená je aj premávka MHD.

Práve v tejto oblasti v pondelok ráno úradoval šialený strelec, ktorý zabil sedem ľudí a neskôr si sám siahol na život. Pri incidente sa zranilo ďalších 15 ľudí.

Vláda v utorok rozhodne o odškodnení pozostalých po obetiach a tiež o vyhlásení štátneho smútku. Premiérka Iveta Radičová zároveň zvolala mimoriadnu schôdzu s ministrom vnútra Danielom Lipšicom, šéfom polície Jaroslavom Spišiakom a tajomníkom Bezpečnostnej rady Pavlom Zajacom.

36 debata chyba