Sulík ponúka svoj apartmán v Častej-Papierničke verejnosti

Trojizbový apartmán v účelovom zariadení v Častej-Papierničke, ktorý je vyhradený pre predsedu parlamentu, bude môcť používať ktokoľvek, kto si ho prenajme. Informoval o tom šéf zákonodarného zboru Richard Sulík (SaS) s tým, že chce takto skončiť s "papalášstvom", ktoré bolo zavedené v minulosti.

18.10.2010 16:17
Sulík, Papiernička Foto: ,
Šéf parlamentu Richard Sulík pred vchodom do účelového zariadenia Častá-Papiernička (fotomontáž).
debata (4)

O existencii apartmánu sa podľa vlastných slov dozvedel po nástupe do funkcie. „S takýmto papalášstvom skončíme. Keď tam budem nocovať, budem v tom apartmáne, ale keď tam nebudem, bude k dispozícii pre kohokoľvek, kto si apartmán objedná,“ vyhlásil Sulík.

Zároveň informoval, že v účelovom zariadení budú platiť iba dve ceny za nocľah. Pripomenul, že doteraz platili za noc v Častej-Papierničke poslanci 10 eur, turisti 30 eur a zamestnanci Národnej rady SR 4,50 eura. Po novom budú poslanci aj bežní záujemcovia platiť za noc 20 eur a zamestnanci parlamentu 10 eur.

Podľa Sulíka sú tieto ceny prijateľnejšie aj pre turistov, teda voličov, ktorých zároveň vyzval, aby si prišli vyskúšať, ako dovolenkujú poslanci. „Čím viac ľudí príde, tým to bude lepšie a Častej-Papierničke to len a len pomôže,“ poznamenal.

Sulík upozornil, že Častá-Papiernička mala nízku vyťaženosť a produkuje ročnú stratu do dvoch miliónov eur. „S tým musíme niečo robiť a preto sme sa rozhodli urobiť tieto kroky,“ vysvetlil s tým, že predávať sa ju nechystá.

Zdôvodňuje to okrem iného tým, že parlament potrebuje toto zariadenie nielen na oddych, ale býva v ňom aj množstvo stretnutí. „Bola by škoda, keby sme sa ho vzdali,“ uzavrel.

4 debata chyba