Uhliarik bude prvým odvolávaným ministrom, pokúsi sa o to Smer

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik je prvým členom vlády v tomto volebnom období, ktorého sa bude snažiť opozícia odvolať v parlamente. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce opozičná strana Uhliarikovi vysloviť nedôveru, podajú poslanci strany Smer.

18.01.2011 16:17
Uhliarik, minister zdravotníctva Foto:
Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik plánuje novelu, podľa ktorej by si pacient určité zdravotnícke úkony platil sám.
debata (8)

Na tlačovej besede to oznámil predseda strany Robert Fico. Na zvolanie schôdze je potrebných tridsať poslaneckých podpisov. Predseda zákonodarného zboru Richard Sulík je povinný zvolať schôdzu do siedmich dní od podania návrhu. Fico avizoval, že Smer podá svoj návrh tak, aby sa mimoriadna schôdza konala v čase riadnej schôdze parlamentu, teda vo februári.

Predseda strany Smer Robert Fico označil konanie ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika v prípade udelenia výnimky pre vakcínu proti pneumokokom spoločnosti Pfizer za učebnicový príklad klientelizmu a korupcie. Minister podľa expremiéra vybavil výnimku pre obrovskú farmaceutickú spoločnosť, v ktorej minulosti pracoval a dnes v nej pracuje jeho brat. Uhliarik však v pondelok získal dôveru premiérky Ivety Radičovej, ktorá ho pozvala na rozhovor, pretože ministerstvo pri udelení výnimky neporušilo zákon.

8 debata chyba