Budeme kultivovať dušu, zrušíme STV, aj tak presviedčali kandidáti

Chcem byť riaditeľom, aby som mohol zrušiť Rozhlas a televíziu Slovenska. Aj takýto program prišli prezentovať dvaja kandidáti na prvého riaditeľa novej verejnoprávnej inštitúcie. Jedného z nich, podpredsedu OKS Tibora Takáča, so súhlasným úsmevom podporoval stranícky kolega, poslanec Ondrej Dostál.

08.02.2011 12:30
Tibor Takáč Foto:
Kandidát na generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska Tibor Takáč počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS.
debata (3)

Peter Abrahám stavil na city. Začal otázkou svojho dieťaťa: „Ocino, prečo to chceš robiť?“ A hneď odpovedal životným ponaučením: „Nie je chlap chlapom, pokiaľ nechce dosiahnuť profesionálny vrchol.“ Vzápätí prezradil, ako sa sám vidí. „Čo ma charakterizuje? Rodina, tri deti, 25 rokov v brandži, trochu workoholik a nezávislý.“

Diváci sa môžu tešiť. Ak vyhrá, bude to podľa neho aj výhra pre RTVS a tým aj pre ľudí, pretože im ponúkne kultiváciu duše a služby redaktorov, čo budú behať po Slovensku a kamerou či mikrofónom riešiť ich problémy s miestnymi mocipánmi.

Fedor Flašík prekvapil serióznym oblečením aj tónom. Do svojho zoznamu top kandidátov si ho dokonca zaradilo aj zopár koaličných poslancov. „Zaujal ma tým, čím ja sa zaoberám už niekoľko rokov – pripojením TASR k RTVS,“ prezradil Jozef Viskupič z Obyčajných ľudí. Flašík ako obľúbenec bulváru, kde často hviezdi spolu s manželkou, europoslankyňou Monikou Beňovou, nezabudol varovať pred zhubným vplyvom bulváru pri devastácii spoločenských hodnôt. „Nemám nič proti bulváru, robí si legitímnu prácu. Ale potrebuje protiváhu,“ vysvetlil Pravde. Protiváhu mu chce vytvoriť kvalitou v novej RTVS.

V sále zaznievali aj obvinenia z politizácie voľby. Najrezkejšie sa do nich pustil Peter Puškár. Svoje poradie zmeškal, ale na záver pobavil aj pobúril. „My tu navzájom nie sme konkurenti, naším konkurentom je politická príslušnosť,“ pripomínal kandidátom, že všetko rozhodnú stranícke centrály. „Mal som pocit, že ste si sem prišli urobiť politický míting,“ zasmečoval Viskupič. A nemýlil sa.

Puškár zakladá stranu Právo a spravodlivosť, prišli ho podporiť aj traja priaznivci. Strana chce ísť do ďalších parlamentných volieb s hlavným bodom programu – znížiť DPH na polovicu. „Stretli sme sa v krčme, naštartovala nás 20-percentná DPH,“ prezradil bývalý policajt, jeden z jeho podporovateľov.

3 debata chyba