Koaliční poslanci oslavujú po voľbe s Radičovou

Úsmevy vystriedali evidentné celodenné napätie na tvárach koaličných poslancov, keď sa po chodbách začalo šepkať - za Trnku 70, Trnka prokurátorom nebude, Iveta Radičová nemusí dať demisiu.

17.05.2011 20:17
Iveta Radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová
debata (7)

Na tento výsledok čakali v budove aj viacerí členovia vlády. Predseda KDH Ján Figeľ sedel v klube, u predsedu parlamentu Richarda Sulíka vyčkávali ministri Krajcer, Galko aj Miškov. „Otázka teraz je, kedy príde ďalšia kríza,“ ozývali sa po ohlásení „dobrej správy“ hlasy koaličných skeptikov. „O pol roka? Prečo tak optimisticky?“ nahrávali si poslanci.

Vo vládnom hoteli Bôrik ich po večernom hlasovaní mohla očakávať spokojná premiérka. Pozvala ministrov aj „svojich“ členov parlamentu na stretnutie pri švédskych stoloch. „Nebolo to plánované na dnešok, pretože bola voľba. Býva to pravidelne po prvom dni parlamentu,“ vysvetľoval predseda klubu SDKÚ Jozef Mikuš.

Jeho kolega Miroslav Beblavý najskôr nebol rozhodnutý, či premiérkine pozvanie prijme. „Ak prejde Trnka, radšej sa pôjdem niekde opiť sám.“ Na Bôrik sa nechystal Martin Chren z SaS. „Veď je dosť ostatných poslancov.“ Neskrýval, že premiérka jeho sympatie nemá. Práve ona trvala na odchode Chrena z postu štátneho tajomníka pre kauzu Hayekovci.

7 debata chyba