Starosta Devínskej: Tragédia už medzi ľuďmi príliš nerezonuje

Minuloročná tragédia medzi obyvateľmi mestskej časti Bratislava - Devínska Nová Ves príliš nerezonuje. Uviedol to starosta MsČ Milan Jambor rok po tragédii, keď strelec Ľubomír Harman spôsobil pri krvavom incidente 30. augusta 2010 smrť 8 ľudí a 15 osôb bolo zranených. Udalosť sa stala v minulom volebnom období samosprávy.

29.08.2011 16:44
debata (5)

„Žijeme v uponáhľanom svete, kde sme takmer každý deň informovaní o rozličných tragédiách, takže nové prekrývajú tie staré. Na druhej strane je pochopiteľné, že ľudia na tragédiu nezabudli a vracajú sa k nej vždy, keď sa niečo podobné udeje vo svete,“ povedal Jambor.

Podľa starostu je ťažké predvídať také zlyhanie jednotlivca, aké sa stalo pred rokom. Pravidelne sa stretáva so štátnou a mestskou políciou a snažia sa riešiť problémy, ktoré v tejto oblasti vznikajú. „Pripravujeme aj projekt kamerového systému v Devínskej Novej Vsi. V prípade, že všetko dobre pôjde, mal by sa realizovať v priebehu budúceho roka,“ konštatoval Jambor.

V MsČ neevidujú vyslovene problémové rodiny alebo lokality. „Máme také isté problémy ako všetky obce a mestá na Slovensku,“ uzavrel starosta Devínskej Novej Vsi.

5 debata chyba