Uhliarik si zlomil nohu, nemal ho kto ošetriť

Ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika odmietli ošetriť v nemocnici na bratislavských Kramároch. Trvalo niekoľko hodín, kým sa veci pohli dopredu.

31.12.2011 15:00
Kollár, lekári Foto:
Marián Kollár davu novinárov márne vysvetľuje, že za neošetrením Uhliarika nie je on.
debata (77)

Ministra doviezla v piatok podvečer vládna limuzína do nemocnice. Sťažoval sa na prudké bolesti v nohe po tom, čo sa doma potkol na pivničných schodoch a skotúľal sa po nich až ku kotlu, do ktorého chcel priložiť.

Udalosti postupne gradovali a najskôr nič nenasvedčovalo tomu, že sa schyľuje ku škandálu. Službukonajúceho lekára najskôr odvolali k inému naliehavejšiemu prípadu a Uhliarik musel až dve hodiny čakať. Noha mu ďalej puchla a dostal aj zimnicu. To už do nemocnice dorazila jeho hovorkyňa Katarína Zollerová. „Bolo neuveriteľné, ako môžu nechať ministra dve hodiny čakať v takomto stave. To by sa nestalo, keby to bola súkromná nemocnica, tam to aspoň funguje, nie ako v tejto štátnej barabizni,“ hnevala sa. Lekár, ktorý v tom okamihu prišiel, sa tiež rozhneval, že lekársky stav nechali čakať na vyššie platy dlhé roky a tiež to vydržali.

Čierny deň v nemocnici sa tým však neskončil. Po vyšetreniach lekár odporučil ministrovi operáciu. Vo chvíli, keď už Ivan Uhliarik ležal pripravený na operačný zákrok, na traumatologickom oddelení zistili, že anestéziológ, ktorý má službu, neprišiel do práce pre práceneschopnosť a nový ešte nestihol doraziť. To už bol do práce mimoriadne povolaný riaditeľ nemocnice na Kramároch Miroslav Bucha. Po jeho „prievane“ sa anestéziológ razom na operačnej sále objavil.

„Operačný výkon dopadol výborne, pán minister sa cíti dobre, chce sa čo najskôr vrátiť do práce,“ píše sa v stanovisku rezortu, ktoré už nestihli zaznamenať ostatné slovenské médiá. Manželka ministra Uhliarika nechcela na škandál najskôr reagovať. Myslí si, že za celou udalosťou stojí odborár Marián Kollár, ktorý je známy lekára prítomného na príjme. Kollár mal personál v nemocnici údajne naviesť na kanadský žart, aby si aj minister uvedomil, čo to je, keď nemocnica nefunguje a pacient sa z ministerských grafov a tabuliek nenaje.

Podľa našich zistení sa však ministrova príhoda skončí stínaním hláv. Po Novom roku má prísť o funkciu riaditeľ nemocnice a situáciu preverí aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Namiesto všetkých, čo zlyhali, dosadí minister náhradníkov z Ukrajiny.

Správy - Silvester Foto: Pravda
Správy - Silvester Správy - Silvester
77 debata chyba