SIS údajne zhromažďovala informácie o 99%

Slovenská informačná služba (SIS) údajne zhromažďovala informácie o hnutí 99 percent, a to v čase od novembra 2011 do februára 2012. Informuje o tom internetová stránka pod názvom Amur na serveri tumblr.com, kde sa v minulosti objavili spisy Gorila, Sasanka, ale aj falošný web, ktorý sľuboval zverejniť kompromitujúce videá politikov.

24.02.2012 14:36
Ivan Weiss Foto:
Podľa webu Amur sú hlavnými sponzormi hnutia 99 percent Ivan Weiss (na fotografii) a jeho otec Pavel.
debata (10)

Amur sa zaoberá osobami, ktoré riadia občiansku iniciatívu 99 percent, ako aj o ich prepojeniach na ďalšie subjekty. Podľa webu hlavnými sponzormi hnutia sú Pavel Weiss a jeho syn Ivan, ktorý je na kandidátke na štvrtom mieste. Ivan Weiss už v minulosti verejne priznal, že je najväčším prispievateľom na predvolebnú kampaň hnutia.

Údajný spis tajnej služby popisuje ich prepojenie na ďalšie osoby, ako aj niektoré plány strany. Hnutie podľa nich malo napríklad záujem o diskreditáciu strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. 99 percent malo navyše spolupracovať s osobou, ktorá údajne riadi protesty Gorila prostredníctvom jednej z organizátoriek Lucie Gallovej.

Podľa hovorkyne 99 percent Michaely Salajovej je zverejnený dokument „slaboduchou znôškou nezmyslov“, ktoré sú súčasťou diskreditačnej kampane. „Podobné zlátaniny iba odpútavajú pozornosť od skutočného spisu SIS Gorila, ktorý odhaľuje najotrasnejšie a najzávažnejšie praktiky organizovaného zločinu v slovenskej politike za posledných 22 rokov,“ podčiarkla.

Spájanie so zverejnenými údajmi odmieta aj SIS. „Slovenská informačná služba vylučuje akúkoľvek súvislosť činnosti spravodajskej služby so zverejnenými materiálmi a ďalej sa odmieta vyjadrovať k iracionálnym výmyslom objavujúcim sa v predvolebnej kampani,“ komentoval hovorca tajnej služby.

10 debata chyba