Mikloš: Mám informácie z vnútra Smeru, že chce znárodniť II. pilier

Úspory obyvateľov v druhom dôchodkovom pilieri by mohli skončiť v rukách štátu. Predstavitelia strany Smer totiž podľa ministra financií a podpredsedu strany SDKÚ Ivana Mikloša rozmýšľajú nad možnosťou znárodnenia úspor v druhom pilieri.

27.02.2012 14:18
Ivan Mikloš Foto:
Minister financií Ivan Mikloš
debata (340)

„Mám informácie aj z vnútra strany Smer, že uvažujú o zoštátnení úspor v druhom pilieri, že si chcú urobiť z druhého piliera bankomat,“ povedal na tlačovej konferencii Mikloš.

Znárodnenie kapitálového piliera však nie je podľa Mikloša jedinou hrozbou, ktorá by z vlády Smeru po voľbách vyplývala. Takáto vláda by totiž podľa podpredsedu SDKÚ znamenala tiež zrušenie rovnej dane, zhoršenie Zákonníka práce, zastavenie reforiem v rezorte spravodlivosti, ohrozenie práce a zamestnanosti, pokračovanie neporiadku a plytvania v zdravotníctve a tiež pokračovanie korupcie a klientelizmu typu nástenkového tendra, emisií či diaľničného mýta.

Práve toto sú podľa Mikloša dôvody, prečo SDKÚ v žiadnom prípade do vlády so Smerom nepôjde. „Nehrozí pre voličov SDKÚ, že by ich hlas skončil vo vláde Roberta Fica,“ povedal Mikloš. SDKÚ podľa neho zase naopak ponúka istotu zachovania rovnej dane, ochrany existujúcich a tvorby nových pracovných miest, istotu boja proti korupcii, ochrany eura či zdravého ekonomického rastu.

Mikloš dnes tiež vyzval predsedu Smeru Roberta Fica, aby sa s ním zúčastnil na televíznej diskusii, čomu sa vraj už šesť rokov vyhýba. Diskutovať s ním chce o tom, kam bude Slovensko smerovať po 10. marci, a aké opatrenia prinesú Slovensku viac práce a rastúcu ekonomiku. „Vyzývam Roberta Fica, aby bol konečne chlap a postavil sa so mnou do diskusie do televízie,“ dodal Mikloš.

340 debata chyba