Ministrom pôdohospodárstva bude Jahnátek

Novým ministrom pôdohospodárstva sa podľa informácií Pravdy stane Ľubomír Jahnátek, ktorý v prvej Ficovej vláde viedol hospodárstvo. Do poslednej chvíle sa zvažovala kandidatúra nestraníka Stanislava Becíka, ten má napokon robiť Jahnátkovi dvojku ako štátny tajomník.

29.03.2012 12:24 , aktualizované: 18:28
jahnátek, smer Foto:
Ľubomír Jahnátek.
debata (230)

Fico potvrdil, že ministrami budú aj Glváč a Žiga

V druhej vláde Roberta Fica zasadne aj Martin Glváč a Peter Žiga. Glváč povedie rezort obrany a Žiga sa stane ministrom životného prostredia, potvrdil to šéf Smeru Robert Fico.

Smer už avizoval, že navrhne na post ministra spravodlivosti šéfa Slovenskej advokátskej komory Tomáša Boreca. Fico tiež v médiách potvrdil, že ministrom financií bude Peter Kažimír, zdravotníctva Zuzana Zvolenská, diplomaciu bude viesť Miroslav Lajčák, školstvo Dušan Čaplovič, kultúru Marek Maďarič a rezortu vnútra bude šéfovať Robert Kaliňák.

Potvrdený je aj budúci minister dopravy Ján Počiatek. Ján Richter by mal byť ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny a Ján Valko by mal šéfovať rezortu hospodárstva.

V Smere majú na zostavenie vlády čas do piatka, keď zloženie nového kabinetu formálne schváli predsedníctvo strany, ktoré bude rokovať v Banskej Bystrici. Následne mená Fico oznámi prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi.

230 debata chyba