V prípade zabitia kickboxera Ladislava Tótha obvinili troch mužov

V súvislosti s medializovaným prípadom zabitia slovenského kickboxera Ladislava Tótha na diskotéke košický vyšetrovateľ kriminálnej polície už obvinil troch mužov vo veku 23, 27 a 29 rokov z obce Turňa nad Bodvou zo zločinu zabitia a prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva.

11.04.2012 12:30
debata (15)

Muži fyzicky napadli 33-ročného kickboxera z obce Drienovec v nedeľu 8. apríla o 3.50 h v priestoroch kultúrneho domu v obci Zádiel, okres Košice – okolie, kde sa v tom čase konala diskotéka.

„Opakovane ho udierali rukami do oblasti hlavy. Následne po páde na zem ho útočníci kopali nohami do celého tela. Napadnutému mužovi spôsobili zranenia, ktorým neskôr v zatiaľ presne nezistenom čase podľahol. V pondelok 9. apríla okolo 9.00 h ho našli mŕtveho v odvodňovacom kanáli vedľa cesty pri obci Zádiel,“ informovala v stredu hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mésarová.

Najstarší z obvinených (29) čelí podľa Mésarovej obvineniu aj z prečinu ublíženia na zdraví. „Nakoľko v nedeľu v tom istom čase spolu s ďalšími nestotožnenými páchateľmi na tom istom mieste fyzicky napadli aj 35-ročného muža z Turne nad Bodvou. Tohto opakovane udreli rukami do oblasti tváre,“ vysvetlila Mésarová. Keď muž spadol na zem, tak ho mali kopnúť do oblasti hlavy a trupu. Muž utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia desať až 14 dní.

Obvinení muži sú už v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na spracovanie návrhu na väzobné stíhanie obvinených. V prípade dokázania viny hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej pokračuje.

15 debata chyba