Poslanci sa v liste zástupcovi pápeža na Slovensku prihovárajú za Bezáka

Poslanci Daniel Lišpic, Jana Žitňanská (obaja nezaradení) a Radoslav Procházka (KDH) sa u zástupcu pápeža Benedikta XVI. na Slovensku prihovárajú za trnavského arcibiskupa Roberta Bezáka. Dostali sa k nim totiž informácie, že Svätá stolica zvažuje jeho odvolanie. Poslancov a ďalších 31 signatárov otvoreného listu apoštolskému nunciovi Mons. Mariovi Giordanovi to znepokojuje.

29.06.2012 13:56
Róbert Bezák Foto: ,
Arcibiskup Robert Bezák sa zdraví s veriacimi.
debata (18)

Zástupcu pápeža Benedikta XVI. na Slovensku v liste žiadajú o tlmočenie ich znepokojenia. „Nie je nám ľahostajný ďalší osud Katolíckej cirkvi na Slovensku a preto sa obraciame na Vás, Jeho excelencia, aby ste tlmočili svätému otcovi Benediktovi XVI. nielen naše znepokojenie nad vzniknutou situáciou, ale aj prosbu slovenskej verejnosti, osobností, či už veriacich alebo neveriacich, aby zvážil definitívne rozhodnutie a ponechal otca arcibiskupa Bezáka v Trnavskej arcidiecéze,“ uvádza sa v liste.

Signatári poukazujú na to, že arcibiskup Bezák je vnímaný ako výrazná osobnosť slovenskej cirkvi, ktorá si od svojho nástupu na arcibiskupský stolec získala srdcia mnohých veriacich aj neveriacich a oslovila svojím rozvážnym prístupom mnohé osobnosti slovenskej verejnosti. V liste tiež píšu, že si vážia Bezákov čestný, otvorený a transparentný prístup, ktorý zvolil pri riešení všetkých nahromadených problémov v trnavskej arcidiecéze.

Listom sa chcú poslanci a ďalšie osobnosti obrátiť aj na Konferenciu biskupov Slovenska, menovite na jej predsedu otca arcibiskupa Stanislava Zvolenského, aby sa zastal svojho biskupa. „Chceme sa týmto obrátiť aj na všetkých otcov biskupov, aby vyjadrili svoju podporu pri zachovaní celistvosti, ale zároveň aj rôznorodosti biskupského zboru na Slovensku,“ informujú v liste.

18 debata chyba