Po audite u Sokola padlo trestné oznámenie

Generálna prokuratúra zaevidovala 4. júla podanie trestného oznámenia, ktoré sa týka auditu na trnavskom arcibiskupstve. "Vybavené bude štandardným spôsobom, prokurátor po jeho preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe v zákonom stanovenej lehote," uviedla hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.

06.07.2012 16:22
debata (48)

O trestnom oznámení informoval denník SME. Podala ho audítorka, ktorá vykonávala na pokyn arcibiskupa Róberta Bezáka audit na Arcibiskupskom úrade v Trnave, kde preverovali financovanie arcidiecézy za čias bývalého arcibiskupa Jána Sokola. O čom trestné oznámenie bolo, nechcela povedať s tým, že to zakazuje zákon.

Podanie trestného oznámenia vysvetlila tým, že jej to prikazuje zákon. Ak totiž audítor zistí skutočnosti, ktoré môžu naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu, musí písomne informovať orgány činné v trestnom konaní.

Trestné oznámenie dostala Generálna prokuratúra len dva dni po tom, čo trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka odvolal z funkcie pápež Benedikt XVI. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára.

48 debata chyba