Bezák dostal od svojej rehole ponuku pôsobiť na Slovensku

Rehoľa redemptoristov, ktorej je odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák členom, mu ponúkla možnosť pôsobiť v niektorom z kláštorov rehole na Slovensku. Kongregácia Najsvätejšieho Vykupiteľa (redemptoristi) má na Slovensku šesť komunít. S jeho pôsobením ako kňaza na ktoromkoľvek mieste však musí súhlasiť príslušný diecézny biskup.

18.07.2012 08:13
debata (5)

Ten môže povoliť aj zakázať Bezákovi slúžiť omše na verejnosti, kázať či spovedať. Redemptoristi dali Bezákovi ponuku hneď po oficiálnom zverejnení jeho odvolania z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy, teda ešte pred tým, ako ich k tomu pred týždňom vyzvali organizátori bratislavského koncertu na podporu arcibiskupa Róberta Bezáka.

Svätý Otec Benedikt XVI. 2. júla odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Za trnavského arcibiskupa bol Bezák menovaný 18. apríla 2009 a vysvätený 6. júna. Vo funkcii vystriedal Jána Sokola.

5 debata chyba