Fico rokoval so samosprávami a ZMOS-om o peniazoch pre učiteľov

Premiér Robert Fico rokoval s predstaviteľmi samosprávnych krajov a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) o spolupráci pri plnení požiadaviek školských odborárov. Hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Hudáková však obsah rozhovorov nekonkretizovala.

30.11.2012 12:09
Fico, školské odbory Foto:
Premiér Robert Fico (uprostred) po nočnom rokovaní vlády so školskými odborármi.
debata (10)

Na štvrtkovom (29.11.) večernom rokovaní Fico ponúkol odborárom nové návrhy. Vláda si podľa Hudákovej vyžiadala priestor na ich vyčíslenie a dopady. Podľa lídra odborového zväzu Pavla Ondeka však nebola reč o konkrétnych číslach. Mimoriadna rada odborového zväzu vo štvrtok pripustila, že je ochotná diskutovať o menšom než pôvodne požadovanom desaťpercentnom zvýšení platov v budúcom roku. Rokovania s odborármi by mali pokračovať v pondelok (3.12.).

Pred Úradom vlády SR dnes protestovali stovky zamestnancov škôl. Zhromaždenie zorganizovali školy, ktoré sa rozhodli štrajkovať napriek tomu, že odborový zväz štrajk v stredu (28.11.) prerušil. „Nerozumieme dnešnému protestu pred Úradom vlády, keďže vláda na čele s premiérom Robertom Ficom napriek prerušeniu štrajku počas dňa aj v noci rokuje o zlepšení podmienok pre učiteľov,“ reagovala dnes Hudáková. Dodala, že vláda SR víta konštruktívny prístup väčšiny škôl na Slovensku, kde sa učitelia i žiaci vrátili do tried.

10 debata chyba