Za zachovanie sviatku patrónky Slovenska sa podpísalo takmer 130-tisíc ľudí

Ukončenú petíciu za zachovanie sviatku Sedembolestnej Panny Márie (15.9.) ako dňa pracovného pokoja podpísalo 128 765 občanov z celého Slovenska. Informovalo o tom členovia iniciatívnej skupiny podpisovej akcie.

24.01.2013 12:06
debata (1)

„Teší nás, že do petície sa zapojilo takmer 130-tisíc občanov. Dnes sme jej hárky odovzdali na Úrade vlády SR v 3 banánových škatuliach. Mrzí nás, že pán premiér ani po troch mesiacoch neprijal ani neodpovedal na našu výzvu na osobné stretnutie a diskusiu v médiách, ktorú sme odovzdali 24. októbra na Úrade vlády,“ konštatoval Martin Dilong z petičného výboru.

Podľa Márii Guregovej okrem 12 569 petičných hárkov k nim prichádzali z jednotlivých obcí i podporné listy s vyjadrením za zachovanie tohto sviatku. „Aj pri osobných stretnutiach s občanmi som zistila ich nadšenie a ľudia boli vďační, že sa môžu vyjadriť k tejto záležitosti,“ povedala Guregová, ktorá aj kontrolovala petičné hárky.

Dilong pripomenul, že tento sviatok má silný kultúrny, náboženský, historický a mravný význam pre občanov Slovenska. „O jeho zachovanie má záujem aj Konferencia biskupov Slovenska, čo potvrdil na našom stretnutí jej predseda, pán arcibiskup Zvolenský. Budeme sledovať, ako sa k tejto petícii zachová vláda SR,“ dodal Dilong.

1 debata chyba