Na nové uniformy pre vojakov vydá obrana vyše 4,3 milióna eur

Ministerstvo obrany nakúpi pre vojakov nové poľné rovnošaty. V priebehu štyroch rokov plánuje na tento účel vyčleniť na základe rámcovej dohody so spoločnosťou Rempo maximálne 4,31 milióna eur (s DPH).

15.03.2013 14:23
Velenie Pozemných síl OS SR, vojaci, vojsko Foto: ,
Ilustračné foto
debata (4)

Priemerná cena jednej súpravy by sa mala pohybovať na úrovni 212 eur (s DPH). „Každý vojak potrebuje na obdobie dvoch rokov minimálne dve súpravy. Doba životnosti jednej súpravy je približne 24 mesiacov, v závislosti od intenzity výcviku a vykonávaných činností,“ zdôvodnila nákup hovorkyňa silového rezortu Martina Balleková.

Poľné rovnošaty sú určené pre profesionálnych vojakov, ktorí pôsobia v zahraničných operáciách, v jednotlivých útvaroch a zariadeniach Ozbrojených síl SR a aj pre účely výcviku. Využívať by sa mali aj na plnenie úloh dozornej a strážnej služby či v rámci plnenia medzinárodných zmluvných záväzkov Slovenska v NATO.

Víťazného dodávateľa ministerstvo vyberalo z dvoch predložených ponúk. „Jedna ponuka bola vylúčená, lebo uchádzač nesplnil podmienky vo verejnom obstarávaní. Jeden zo záujemcov využil dvakrát možnosť podať opravné prostriedky k predmetnej verejnej súťaži. Ani jedna z námietok nebola úspešná,“ doplnila Balleková.

4 debata chyba