Polícia objavila dôkaz v prospech Viliama Mišenku

Polícia vraj má v rukách dokument, ktorý naznačuje, že Viliam Mišenka, ktorý je obvinený z vraždy jedného z bosov bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho v roku 2004, nebol v čase vraždy na Slovensku. Informáciu priniesla vo večernom spravodajstve Televízia Markíza.

23.03.2013 21:03
letisko, prilet, policia, kuklac, viliam misenka Foto: ,
Obvinený z viacerých vrážd Viliam Mišenka (uprostred) vystupuje z vládneho leteckého špeciálu po príchode z Venezueli na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.
debata (34)

Čongrádyho zastrelili 9. septembra 2004 v Bratislave. Viliam Mišenka však bol podľa pečiatok v jeho pase už nejaký čas v Číne. Objavili sa úvahy, či Mišenka pasy nefalšoval.

Televízia informovala, že podľa ich informácií v piatok počas výsluchu pribudol nový dôkaz v prospech obvineného priamo z polície. Na hraniciach totiž fungoval systém zvaný Boris, ktorý evidoval pasy cestujúcich, ktorí prichádzali alebo opúšťali Slovensko.

Pri mene Viliama Mišenku sa objavilo nasledovné – mesiac pred vraždou 10. augusta 2004 odletel do zahraničia z Bratislavského letiska. Dátum sa zhoduje s jeho príchodom do Kanady. Na Slovensko sa podľa policajného systému vrátil až 22. septembra – dva týždne po vražde, informovala Markíza.

Polícia tvrdí, že všetko preveruje a vyjadrovať sa nechce. Komentovať prípad nechce ani advokát Viliama Mišenku. Obhajca už požiadal o jeho prepustenie z väzby. Prokurátor má o jeho prípadnom prepustení rozhodnúť v najbližších dňoch.

34 debata chyba