Miškov: Predsedom NKÚ chcel byť asistent Novotného z SDKÚ

Poslanecký asistent podpredsedu SDKÚ Viliama Novotného Ján Rusnák bol viackrát za predsedom poslaneckého klubu SaS Jurajom Miškovom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

08.04.2013 09:44
Miškov Foto: ,
Juraj Miškov (SaS)
debata (12)

Ako v pondelok uviedol Miškov, Rusnák bol za ním s tým, že má v pláne kandidovať na post predsedu NKÚ a vraj má aj podporu predsedu SDKÚ Pavla Freša. „Ale, či o ňom, alebo inom mene z SDKÚ rokoval Frešo s premiérom Robertom Ficom na tých troch-štyroch súkromných stretnutiach, to fakt neviem.“

Premiér Robert Fico (Smer) v nedeľu podotkol, že sa tri- alebo štyrikrát súkromne stretol s predsedom SDKÚ Pavlom Frešom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). „Tri- alebo štyrikrát ste nás žiadali, aby sme zablokovali hlasovanie, pokiaľ ide o voľbu kandidáta SaS a dali ste konkrétne meno za SDKÚ, o ktorom sme sa bavili ako o predsedovi NKÚ,“ vyhlásil v relácii RTVS O 5 minút 12.

Frešo mu údajne tri- alebo štyrikrát povedal, že sú síce viazaní nejakými dohodami, ale „že nemôžeme zvoliť predstaviteľa SaS“. Frešo Ficove vyjadrenia odmietol. „Tri- alebo štyrikrát ste vy mňa volali na súkromný rozhovor, ako to budeme riešiť. Tri- alebo štyrikrát som toto odmietol,“ bránil sa Frešo s tým, že chápe, že Fico je v úzkych.

12 debata chyba