Krajcer nevidí zotrvanie v SaS optimisticky

Skupina poslancov SaS okolo Jozefa Kollára sa v najbližších dňoch vyjadrí k svojmu ďalšiemu postupu. "Zvažujeme všetky možnosti. Ale šanca ostať v SaS sa po utorkovom stretnutí Richarda Sulíka s Jozefom Kollárom minimalizovala," povedal Daniel Krajcer.

10.04.2013 10:23 , aktualizované: 12:47
Daniel Krajcer Foto: ,
Daniel Krajcer zvažuje odchod z SaS.
debata (7)

„Postoj máme všetci veľmi blízky, až spoločný. Nič nám nebráni presadzovať liberálne hodnoty a program aj iným spôsobom, ako pod značkou SaS,“ doplnil ho bývalý podpredseda SaS Juraj Miškov. Dodal, že o ďalšom postupe sa s poslancami Kollárom, Jurajom Drobom a Danielom Krajcerom poradia a verejnosť budú informovať v najbližšom čase.

Sulík sa bude osobne venovať vyjednávaniam o VÚC

Vyjednávací tím strany Sloboda a Solidarita (SaS) pred regionálnymi voľbami v Bratislavskom samosprávnom kraji bude po odstúpení Juraja Miškova pravdepodobne viesť Richard Sulík.

Ako v stredu povedal Sulík, regionálne voľby sú už blízko, majú pomerne vysokú prioritu a preto chce viesť vyjendávací tím osobne. „Toto navrhnem republikovej rade, ktorá to musí schváliť,“ povedal s tým, že jej najbližšie zasadanie bude 22. apríla. Na otázku, či odstúpenie Miškova vníma ako signál, že prívrženci Jozefa Kollára sa chystajú na odchod z SaS, Sulík povedal: „Signál nemohol byť v utorok (na rokovaní Sulíka s Kollárom) jasnejší. Nemal záujem sa dohodnúť,“ konštatoval.

Podľa bratislavského krajského predsedu KDH Dušana Pekára sa zdržanlivý postoj kresťanských demokratov k uzavretiu koalície pred regionálnymi voľbami rozhodnutím Miškova ukázal ako opodstatnený.

Poslanec NR SR Juraj Miškov odstupuje z pozície krajského tútora pre Bratislavu a zároveň šéfa vyjednávacieho tímu pre jesenné regionálne voľby. Dôvodom odstúpenia je utorkové vyhlásenie Richarda Sulíka, že SaS nepostaví v Bratislave svojho kandidáta na predsedu samosprávneho kraja. „Tím, ktorý som viedol od novembra 2012, bol už iba krok od konečnej dohody na veľkej bratislavskej koalícii, v ktorej by mala SaS silnú líderskú pozíciu – 17 poslaneckých miest na spoločnej kandidátke. Takéto neuvážené, predčasné a zbytočné vyhlásenie zmarilo polročnú snahu vyjednávacieho tímu,“ vyhlásil Miškov.

Strana SaS rokovala o možnej podpore kandidáta Pavla Freša a nepostavení vlastného kandidáta, ktorým mal byť Daniel Krajcer, výmenou za početnejšie zastúpenie SaS na spoločnej kandidátke na poslancov.

7 debata chyba