Snímky z vrtuľníka: Ako sa rozlial Dunaj pri Bratislave

Hladina Dunaja v Bratislave vystúpila nad hranicu deviatich metrov. Stavby ležiace mimo záplavovej zóny by mal ochrániť systém protipovodňových bariér.

04.06.2013 17:05
záplavy, povodne, Bratislava, vrtuľník Foto: ,
Pohľad na petržalskú stranu pri moste Apollo.
debata (71)

Meteorológovia odhadli, že bude stúpať až do štvrtkového popoludnia a že možno pokorí hranicu desiatich metrov. To by znamenalo prekonanie rekordu z roku 2002, kedy sa zastavila na úrovni 991 centimetrov. Premiér Robert Fico spolu s ministrom obrany Martinom Glváčom preletel vrtuľníkom v utorok popoludní a absolvoval prehliadku postihnutej oblasti.

Úrady varovali obyvateľov Devína, aby sa pripravili na to, že po cestách sa zrejme nedostanú do svojich domovov. Podobnú situáciu Devín zažil aj počas povodní v roku 2002. „Upozorňujeme ľudí, aby s tým rátali a prispôsobili sa situácii. Odrezaní od sveta budeme asi dva dni,“ tvrdila starostka Devína Ľubica Kolková.

Pohľad na nábrežie pri Eurovei.
Pohľad na vodné dielo pri obci Čunovo.
+9Pohľad na Starý most a Filozofickú fakultu UK.

Materská i základná škola v Devíne je zatvorená. V prípade zaplavenia ciest do tejto mestskej časti, kde žije okolo približne tisíc obyvateľov, by pri prevoze ľudí a tovaru mala pomáhať armáda.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba