Skrachovala cestovná kancelária, v Hurghade čaká 28 Slovákov

Počas leta skrachovala na Slovensku ďalšia cestovná kancelária. Ako informuje CK BEST CHOICE na svojej webovej stránke, k 2. augustu 2013 ukončila činnosť z dôvodu druhotnej platovej neschopnosti.

03.08.2013 14:14
Dovolenka, cesta, cestovanie Foto: ,
Ilustračné foto
debata (15)

Informoval o tom portál Aktuality.sk s tým, že na egyptskom letisku v Hurghade je 28 slovenských pasažierov. Tí z dôvodu krachu doteraz neodleteli späť na Slovensko.

„Nachádzam sa s ďalšími 28 ľuďmi v Hurghade. Lietadlo z letoviska do Košíc odletelo v sobotu o 4.45 , no bez pasažierov, keďže CK nezaplatila spiatočné letenky. Čakáme v miestnom hoteli a nevieme, čo sa bude diať. Naše veľvyslanectvo a poisťovňa prípad riešia, no konkrétne informácie stále nemáme,“ informoval server slovenský turista.

Cestová kancelária na svojej webovej stránke zverejnila úpadok spoločnosti nasledovným odkazom: „Na základe kontinuálneho klesajúceho dopytu o zájazdy do našich ťažiskových destinácií za ostatné letné sezóny, ktorý bol spôsobený ako nepriaznivým vývojom politickej situácie v daných krajinách tak aj nezdravým vývojom konkurenčného prostredia na poli pasívneho cestovnom ruchu na Slovensku, sa spoločnosť BEST REISEN – BEST CHOICE s.r.o. dostala do druhotnej platobnej neschopnosti. V zmysle hore uvedeného sme nútení ako CK BEST CHOICE oznámiť úpadok a tak koniec činnosti ku dňu 2. Augusta 2013.“

Spoločnosť pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov do destinácií v Egypte, Tunisku a Turecku. Jej služby využilo ročne tisíce dovolenkárov.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovná kancelária #krach