Ťažko zranený robotník je stále v umelom spánku

Ťažko zranený robotník, 38-ročný Tibor Š., ktorý v pondelok utrpel ťažký úraz hlavy po výbuchu v tuneli Šibenik pri Levoči, prežil druhú noc v umelom spánku.

14.08.2013 09:50
debata

„Pacient bol na kontrolnom CT vyšetrení, ktoré preukázalo, že momentálne nie je potrebný ďalší operačný zákrok,“ informovala v stredu ráno hovorkyňa košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ladislava Šustová. Dodala, že jeho stav je stále veľmi vážny a lekári ho budú naďalej udržiavať v umelom spánku.

Ťažko zraneného robotníka Tibora Š. v utorok letecky transportovali z nemocnice v Spišskej Nove Vsi do Košíc na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny univerzitnej nemocnice. Podstúpil urgentnú operáciu a lekári ho uviedli do umelého spánku.

Tragédia sa odohrala v rozostavanom tuneli Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov v pondelok 12. augusta okolo pol piatej ráno. K nekontrolovanému výbuchu došlo počas odstrelu v tunelovej rúre. Príčiny nešťastia vyšetruje banský úrad a polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre usmrtenie osoby. Explóziu neprežil strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. Ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké.

Tunel Šibenik je diaľničný tunel na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Plánovaná dĺžka je 540 metrov. Výstavba sa začala v júni 2012 a dokončiť by ho mali v júli 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #tunel #výbuch v tuneli #Pacient #umelý spánok