Politická úroveň klesla podľa Hrušovského na úroveň žumpy

Politická úroveň klesla podľa šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského na úroveň žumpy. Ako poznamenal v diskusnej relácii televízie TA3 V politike, dianie na parlamentnej pôde za posledné dni ho trápi a pohoršuje a treba s tým niečo robiť.

22.09.2013 14:21
Pavol Hrušovský, KDH Foto:
Šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský.
debata (127)

„Ja sa za to hanbím ako poslanec Národnej rady SR a niečo som už v tom parlamente odžil, skúsil a niečo som si aj ja ako bývalý predseda parlamentu vytrpel,“ povedal.

Hrušovský si myslí, že opozícia v prípade mimoriadnej schôdze Národnej rady SR zle začala, keďže vláda z nej odišla, a aj zle skončila, keďže sa kabinet nepodarilo odvolať. Smeru-SD vyčítal, že odišiel zo schôdze, pričom podotkol, že v politickej súťaži niekedy padajú aj tvrdé slová a vyzretý politik musí byť pripravený i na nepríjemné vyjadrenia. Pripomenul, že expremiérka Iveta Radičová (exSDKÚ) si počas schôdze o dôvere vláde za minulého volebného obdobia vypočula všetky argumenty.

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer) je presvedčený, že neexistuje ústavná ani zákonná povinnosť, aby sa poslanci museli nechať vystavovať atakom a vulgarizmom. Upozornil, že aj v budúcnosti, pokiaľ by sa situácia v pléne vyvíjala rovnakým spôsobom ako na poslednej mimoriadnej schôdzi, nie je povinnosťou vlády ani poslancov vystaviť sa tomu. „Nie je nikde povinnosť, aby toto ktokoľvek absolvoval a nechal sa urážať hodiny a hodiny,“ doplnil s tým, že každé vystúpenie sa začínalo slovom chrapúň, zlodej či primitív.

Ako poznamenal, vláda prišla na mimoriadnu schôdzu, vystúpenie nezaradeného poslanca Daniela Lipšica však malo spôsobiť, že sa Smer rozhodol zo schôdze odísť. „Dodnes nechápem, prečo sa tým lídrom tejto nechutnosti musel stať poslanec Lipšic, ktorý tomu hneď vštepil nepríjemnú atmosféru osočovania, urážok,“ konštatoval s tým, že keby vystúpil na úvod niekto iný, dopadne to dobre. Zároveň odmietol, že by sa Smer bál diskusie.

127 debata chyba
Viac na túto tému: #Hrušovský #parlament #Paška