Spoločnosť Slovenská produkčná má nových akcionárov

V spoločnosti Slovenská produkčná, a.s. sa zmenila akcionárska štruktúra. Novými akcionármi sa stali František Borovský, súčasný generálny riaditeľ JOJ Group a predseda predstavenstva spoločnosti Slovenská produkčná s 10-percentným podielom na základnom imaní, ďalej Marcel Grega, výkonný a finančný riaditeľ JOJ Group a člen predstavenstva firmy Slovenská produkčná s 2,5-percentným podielom a Roland Kubina, riaditeľ spravodajstva JOJ Group a člen predstavenstva Slovenská produkčná taktiež s 2,5-percentným podielom na spoločnosti.

08.10.2013 16:46
debata

Zvyšných 85 % ostalo naďalej v rukách Richarda Flimela, ktorý kontroluje Slovenskú produkčnú prostredníctvom spoločnosti JOJ Media House, a.s. Detaily transakcie sa akcionári rozhodli nezverejňovať. Informovala o tom skupina JOJ.

Akciová spoločnosť Slovenská produkčná je jediným majiteľom spoločnosti MAC TV, s.r.o. ktorá je držiteľom licencií na televízne vysielanie TV JOJ, PLUS, WAU a SENZI. Slovenská produkčná tieto televízne stanice prevádzkuje a zabezpečuje ich vysielanie a výrobu programov. Okrem televíznych staníc Slovenská produkčná ďalej prevádzkuje internetové portály JOJ.sk, huste.tv, noviny.sk, tipsportextra­liga.sk, topstar.sk a videoportal.sk.

JOJ Media House je najväčším slovenským mediálnym domom, ktorý podniká na trhoch strednej a východnej Európy. Okrem televíznej oblasti pôsobí predovšetkým v oblasti vonkajšej reklamy.

debata chyba
Viac na túto tému: #médiá #Slovenská produkčná #Joj