Zlodeji vykradli klub, kde trénoval aj Sagan

Deti a mladí cyklisti zo Žiliny prišli o najdôležitejšiu časť výbavy, ktorú potrebujú na preteky. Ukradli im tri bicykle a asi 20 kolies, medzi nimi aj pár kolies, na ktorých sa stal pred piatimi rokmi Peter Sagan v talianskom Val di Sole juniorským majstrom sveta v horskej cyklistike. Zmizlo špeciálne náradie na bicykle a tiež niektoré reprezentačné veci.

15.10.2013 21:27
debata (1)

Pre Cyklistický spolok Žilina je to škoda 15-tisíc eur. „My toho síce nemáme veľa, ale boli to také veci, ktoré deti naozaj využívali, hlavne pri pretekoch. Napríklad kolesá, ktoré zmizli, boli najdôležitejšie a aj najdrahšie,“ hovorí trénerka Ivana Benčová, ktorá sa v Cyklistickom klube Žilina venuje najmladším deťom. Kým sa na jar začne sezóna musia ukradnutú výbavu nahradiť novou, čo nie je lacná záležitosť.

Žilinský Cyklistický spolok je na Slovensku najlepším klubom v cestnej aj horskej cyklistike, úspechy žne v cyklokrosových aj dráhových pretekoch. Výstroj pritom doslova lepia a skladajú z prostriedkov od rodičov a sponzorov. Mladí cyklisti sú z krádeže v ich sklade sklamaní aj nahnevaní. Martin Dubeň pri nej prišiel o zadné koleso s kazetou za 300 eur. „Samozrejme, že mi bude chýbať, bolo to koleso, s ktorým som jazdil na pretekoch. Tréningy jazdím na takom horšom a toto bolo jedno z lepších, mal som ho čisto ako pretekárske koleso,“ hovorí.

Okrem 20 kusov kolies zlodeji zobrali aj tri... Foto: Renáta Jaloviarová, Pravda
bicykle, Cyklistický spolok Žilina Okrem 20 kusov kolies zlodeji zobrali aj tri bicykle, ktoré boli zložené a slúžili na preteky.

Podľa predsedu spolku a reprezentačného trénera Milana Novosada to, že im vykradli sklad, nie je náhoda a mieni, že je za tým človek z branže. „Myslím si, že to bola cielená krádež, pretože zobrali veci, ktoré sú nejakým spôsobom hodnotné a ktoré sa v cyklistickej oblasti dajú nejakým spôsobom speňažiť a použiť. Na druhej strane sú aj ľahko identifikovateľné,“ povedal.

Bicykel a dva páry kolies, ktoré boli ukradnuté, polícia už zaistila. Ich hodnota je najmenej 7-tisíc eur. V tejto súvislosti obvinila 34-ročného Žilinčana z toho, že predával v predajni športových potrieb veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Mal ich kúpiť od ľudí, ktorých zatiaľ polícia nepozná. „34-ročný Žilinčan čelí obvineniu zo zločinu podielnictva, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody 3 až 8 rokov,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Žilina #Peter Sagan #Cyklisti #bicykle #Cyklistický spolok