Ministerstvo vnútra spustilo veľký tender na 500 mikrobusov

Ministerstvo vnútra spustilo ďalší veľký tender na autá. Po vyhodnotení obstarávania na osobné autá otvorilo avizovanú súťaž aj na mikrobusy a dodávky v hodnote 25 miliónov eur.

20.10.2013 15:49
debata (26)

Rezort vnútra plánuje po skončení súťaže uzavrieť rámcovú dohodu s jediným uchádzačom, od ktorého chce vozidlá kupovať najbližšie štyri roky. Odhadujú, že ich kúpia približne 500.

Z informácií v obstarávacom vestníku vyplýva, že má ísť o automobily triedy veľkých vanov. Niektoré budú slúžiť na prepravu zadržaných osôb, na riešenie dopravných nehôd, pre potreby kynológov alebo na prepravu diplomatických osôb. Súčasťou zákazky je a záručný a pozáručný servis. Pri vyhodnocovaní tendra majú o víťazovi rozhodnúť dve kritériá, a to cena zákazky vrátane ceny za servis a potom kvalitatívne a úžitkové hodnoty predmetu zákazky.

Pôvodne chcelo ministerstvo obstarávať len 120 dodávok, hodnota tendra bola preto v predbežnom oznámení vyčíslená na necelých päť miliónov. Zmena nastala pre reformu štátnej správy ESO. „Od 1. októbra tohto roku došlo k reorganizácii štátnej správy a 248 miestnych orgánov štátnej správy, z toho 40 samostatných subjektov, sa integrovalo do 72 novovzniknutých okresných úradov v podriadenosti ministerstva vnútra. Na základe zvýšeného záujmu týchto pracovísk o pripojenie k obstarávaniu sme navýšili počet kusov obstarávaných vozidiel,“ uviedli z tlačového odboru ministerstva.

Rezort ministra Roberta Kaliňáka len pred pár týždňami vyhodnotil veľký tender na nákup áut v hodnote 23 miliónov eur. Stovky áut strednej triedy bude štát kupovať najbližšie štyri roky od spoločností Volkswagen, Kia a Hyundai. Pre políciu, hasičov, obvodné úrady, ale aj pre zložky iných rezortov ako napríklad Zbor väzenskej a justičnej stráže, ministerstvo financií a ministerstvo obrany budú kupovať modely Golf, Kia Cee'd a Hyundai i30.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #tender #ministerstvo vnútra #mikrobus