KDH obžalovanému krajskému šéfovi v Žiline nepozastavilo členstvo

Napriek tomu, že je šéf Krajskej organizácie KDH v Žiline Pavol Faktor obžalovaný z výtržníctva a ublíženia na zdraví, predsedníctvo hnutia mu v pondelok členstvo v KDH nepozastavilo.

04.11.2013 12:32
debata (10)

V straníckych stanovách sa pritom píše, že „predsedníctvo KDH pozastaví členstvo v hnutí tomu, proti komu bola podaná obžaloba pre úmyselný trestný čin, a to až do právoplatného skončenia veci“.

Jediným dôsledkom zatiaľ je, že žilinskú organizáciu dočasne vedie jej podpredseda Peter Weber, ktorému riadenie odovzdal Faktor. „Tento krok zobralo predsedníctvo na vedomie a nateraz to považuje za dostatočné,“ informoval novinárov hovorca hnutia Matej Kováč.

Faktor je obžalovaný z výtržníctva a ublíženia na zdraví preto, lebo v roku 2006 údajne zbil aj so svojím bratom Pavla Tabáka. Podľa portálu Aktuálne.sk pritom Faktor tvrdil, že to bol práve Tabák, ktorý ho mal fyzicky napadnúť, a preto v tejto záležitosti podal údajne aj trestné oznámenie. K incidentu malo dôjsť v obci Stará Bytrica, v ktorej bol kedysi Faktor starostom.

„Pomáham v obci zbieraním smetí. Keď som upratoval pri studničke, pristúpil ku mne bývalý starosta a udrel ma do hlavy. Vtom prišli aj jeho bratia a začali ma na zemi kopať do hlavy a brucha,“ tvrdil Tabák podľa Aktuálne.sk v roku 2006 denníku Nový čas.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #súd #KDH #Faktor