Slovenčinárku obvinili zo zneužívania 12-ročného žiaka

Prípad 31-ročnej učiteľky slovenčiny na základnej škole v obci Koškovce v Humenskom okrese, ktorá mala zneužívať 12-ročného chlapca, už vyšetruje aj polícia.

15.11.2013 08:56
sex, intimity Foto:
Ilustračné foto
debata (20)

Podľa prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej už bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. V prípade dokázania viny hrozí pedagogičke až dvanásťročný trest. „Vzhľadom na citlivosť prípadu polícia ďalšie informácie poskytovať nebude,“ dodala Migaľová.

Obvinená učiteľka, ktorá po prepuknutí škandálu už v škole nepracuje, mala podľa polície so siedmakom udržiavať vzťah zhruba pol roka. Podľa medializovaných informácií rodina žiaka potvrdila, že sympatie boli vzájomné, ale netušili, že môžu skončiť takto. Učiteľka, ktorá je vydatá a má jedno dieťa, je vraj tehotná. Podľa TV JOJ stará mama chlapca potvrdila, že učiteľka ho lákala na zmrzlinu a volala na bicykel, čo jej vnuk neodmietol. O zneužívaného chlapca a jeho brata sa starajú starí rodičia, mama je údajne v Anglicku.

Riaditeľ školy, kde učiteľka pracovala, sa k celej záležitosti nevyjadruje. ,„Ja som sa s takýmto prípadom nestretol a dúfam, že ani nestretnem. V každom prípade, ak sa dokáže jej vina, už by nikdy nemala učiť,“ dodal riaditeľ jednej z košických základných škôl, ktorý nechcel byť menovaný.

Sexuologička Danica Caisová sa počas svojej dlhoročnej praxe s takýmto prípadom ešte nestretla. No vyskytujú sa v literatúre a hlavne v zahraničí. ,„Sexuálne deviácie u žien nie sú až tak zmapované ako u mužov. Čo ale neznamená, že u ženy nemôže ísť o deviáciu,“ upozorňuje Caisová. Podľa nej má tento prípad viacero rozmerov. „Je to nekorektné z pohľadu učiteľ a žiak, a zároveň aj z pohľadu dospelý a dieťa. Dospelý musí vedieť, že oficiálne je hranica na začatie sexuálneho života pätnásť rokov,“ vysvetlila sexuologička.

Keďže chlapca ani celý prípad podrobne nepozná, ťažko sa je podľa nej vyjadriť k tomu, či a aké následky bude mať 12-ročný chlapec z tohto nerovného vzťahu. „Ak to bolo z jeho strany nedobrovoľné, môžu tam byť negatívne spomienky, na druhej strane, nie každému zneužitému musia ostať zlé spomienky. Ak to bolo z jeho strany akceptované, spomienky nemusia byť negatívne. Niekedy môže viac ublížiť reakcia okolia,“ uzavrela Caisová.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zneužívanie #škola #žiak #učiteľka