Mišenka zostáva naďalej vo väzbe

Viliam Mišenka, obvinený z viacerých vrážd, bude naďalej stíhaný vo väzbe. Rozhodol o tom v utorok na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd SR, ktorý tak zamietol sťažnosť obvineného voči väzbe. Informoval o tom Tlačový odbor NS SR.

26.11.2013 15:55
letisko, prilet, policia, kuklac, viliam misenka Foto: ,
Obvinený z viacerých vrážd Viliam Mišenka (uprostred) na archívnej fotografii po príchode z Venezuely na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.
debata (1)

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok 17. októbra vypočul obvineného, pretože požiadal o prepustenie na slobodu, avšak pred rozhodnutím si musel preštudovať viaceré nové dokumenty. Nakoniec ho z väzby neprepustil.

Viliama Mišenku stíhajú napríklad za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho, alias Čongiho. Pred slovenskou políciou sa skrýval v zahraničí. Zadržali ho 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. Po eskortovaní na Slovensko bol vzatý do väzby. Podľa posledných rozhodnutí súdov by v nej mal zostať aspoň do apríla 2014.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Mišenka