Podnikateľ sa priznal k uplácaniu, zákazky od štátu dostáva ďalej

Podnikateľ zo stredného Slovenska, ktorý sa v minulosti priznal a bol odsúdený za podplácanie na ministerstve obrany, dostáva od štátu naďalej zákazky za státisíce eur.

02.12.2013 21:14
debata (22)

Najviac práve od rezortu obrany, kde podľa súdu pred tromi rokmi uplácal. Vo večerných Televíznych novinách o tom v pondelok informovala TV Markíza.

Pre rezort obrany v minulosti robil podnikateľ opravy striech či potrubia. Aby v tendroch uspel, dal tisíce eur sprostredkovateľovi za to, že mu zákazky u našej armády vybaví.

Podnikateľovi však na to prišli policajti a pred súdom sa nakoniec priznal. S prokurátorom podnikateľ podpísal dohodu o vine a treste a zaplatil štvortisícovú pokutu. Podľa televízie však zákazky dostáva naďalej, najviac práve na ministerstve obrany.

Hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková uviedla, že od roku 2010 až doteraz to boli zákazky v hodnote vyše 800-tisíc eur. Úspešný bol aj u Lesov SR, kde získal zákazky za 75-tisíc eur. Ministerstvo obrany i štátny podnik Lesy SR tvrdia, že o súde nevedeli.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #podplácanie #priznanie #podnikateľ