Vnútro má opäť večierok so známymi umelcami

Ministerstvo vnútra sa ani tento rok nevzdalo tradičného vianočného večierka. V pondelok sa jeho vedenie aj s vybranými zamestnancami zíde v novostavbe Slovenského národného divadla.

16.12.2013 12:00
debata (15)

Zabávať ich bude skupina Fragile, vystúpi aj operná hviezda Ľubica Vargicová. Koľko bude celá akcia stáť, rezort ešte nevie.

„Náklady v súvislosti s koncertom ešte nie sú vyčíslené,“ reagoval tlačový odbor ministerstva na otázku Pravdy. Pripomenul, že rovnako ako po iné roky aj tentoraz je vianočný koncert spojený so slávnostným oceňovaním príslušníkov bezpečnostných zložiek. „Tento rok oslavuje Hudba ministerstva vnútra 65. výročie svojho vzniku a ako každý rok sú hlavným účinkujúcim. Okrem nich vystúpi Ľubica Vargicová a Fragile,“ dodal rezort k programu večierka.

Koľko pôjde na honoráre účinkujúcich, zatiaľ nie je zverejnené ani vo faktúrach rezortu. V skupine Fragile pôsobia známi umelci ako Braňo Kostka, Soňa Norisová či Helena Krajčiová a Kamil Mikulčík.

Po koncerte je naplánovaná recepcia, má sa na nej zúčastniť až 700 vybraných hostí. Tí majú vstup bezplatný. Podľa zverejnenej zmluvy prenájom novej budovy SND vyjde rezort na 8 820 eur. Pre vnútro budú k dispozícii sála opery a baletu aj spoločné priestory na dvoch poschodiach, šatne pre účinkujúcich i hostí a tiež priestory pre catering. Vedenie rezortu tvrdí, že náklady na jeho usporiadanie nepresiahnu tie z minulého roka. Aké to však boli, nezverejnilo.

Vtedy sa koncert konal taktiež v SND. Počas večera, ktorý moderoval Martin Nikodým, vystúpili Cigánski diabli, Desmod, Katarína Hasprová, Pavol Hammel.

Zrejme najdrahší večierok mal rezort pred dvoma rokmi, keď si naň vtedajší minister Daniel Lipšic pozval českú zlatú slávicu Luciu Bílú. Tá za šesť piesní, ktoré odzneli za necelú polhodinu, zinkasovala 13,5 tisíca eura. Hostí večerom sprevádzala moderátorka Soňa Müllerová.

Celkové náklady vtedy presiahli 20-tisíc eur. Na koncerte sa okrem vedenia rezortu zúčastnili aj bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak či niektorí poslanci.

Známe osobností vystupujú na vianočných akciách ministerstva vnútra každý rok. Objavili sa na nich napríklad aj Peter Cmorík či operný spevák Aleš Jenis. Rezort na kritiku vysokých nákladov týchto akcií už viackrát reagoval tým, že ide o poďakovanie za celoročnú prácu zamestnancov.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Vianoce #Robert Kaliňák