Zebrované vozidlo od Mariana Kotlebu v noci zhorelo

Terénne auto, na ktorom sa vozil nový banskobystrický župan Marian Kotleba, v noci z piatka na sobotu zhorelo.

21.12.2013 07:29 , aktualizované: 13:27
debata (152)
Zhorený hummer, na ktorom sa vozieval Marian... Foto: tvnoviny.sk
hummer, Marian Kotleba Zhorený hummer, na ktorom sa vozieval Marian Kotleba.

Ako uvádza portál bbonline.sk, zebrovaný modro-biely Hummer patrí Kotlebovmu spolustranníkovi Miroslavovi Beličkovi z Ľudovej strany Naše Slovensko. Ten vozidlo zaparkoval na parkovisku na Javorovej ulici v banskobystrickej mestskej časti Podlavice.

Belička je presvedčený, že mu vozidlo niekto úmyselne zapálil a považuje to za akt politického terorizmu. „Jednoznačne vidím súvislosť s tým, že pán Marian Kotleba sa len pred pár hodinami stal predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja,“ povedal Belička.

Neverí, že polícia páchateľa vypátra, pretože už v minulosti mal dvakrát skúsenosť s nahlásením trestnej činnosti poškodzovania jeho majetku bez nájdenia páchateľa. „Ja aj pán Kotleba sme monitorovaní tajnými službami, takže si myslím, že sa táto udalosť stala buď za ich asistencie alebo iba nečinného prizerania,“ dodal Belička. Na otázku, či sa mu niekto v poslednom čase vyhrážal, odpovedal záporne. Strana podľa informácií na sociálnej sieti ponúka odmenu 5 000 eur za informácie, ktoré by odhalili podpaľača.

Obyvatelia spozorovali požiar auta niekoľko desiatok minút po polnoci. Privolali hasičov, ktorí oheň zlikvidovali. Podľa dostupných fotografií zhorela najmä predná časť vozidla. Hovorca hasičov Erik Piater uviedol, že udalosť sa stala zhruba o 0.30 a predbežne je škoda vyčíslená na 25 tis. eur. „Príčina požiaru sa vyšetruje, zranený nebol nikto,“ povedal Piater.

Incident sa stal deň po inaugurácii Mariana Kotlebu do funkcie predsedu Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

© Autorské práva vyhradené

152 debata chyba
Viac na túto tému: #oheň #Marian Kotleba #hummer #Podlavice