Dopravu na strednom a západnom Slovensku komplikuje hmla

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký, miestami mokrý.

28.12.2013 10:35
hmla, počasie, zima, inverzia Foto:
Ilustračné foto.
debata

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na severe východného Slovenska prevažne suchý, na ostatnom území vlhký až mokrý. Na cestách vo vyššie položených oblastiach stredného a východného Slovenska sa nachádza miestami vrstva utlačeného až zľadovateného snehu v hrúbke do 1 až 3 cm.

Ako informuje Slovenská správa ciest (SSC), horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký alebo mokrý, okrem horského priechodu Huty, ktorého povrch vozovky je pokrytý miestami zľadovateným snehom do 3 cm.

SSC upozorňuje vodičov na hmlu s dohľadnosťou do 50 m v okolí sedla Besník, Hliníka nad Hronom, Čertovice, Galanty, Žarnovice, Hronského Beňadiku, a tiež na hmlu s dohľadnosťou do 100 m v okolí Bratislavy, Žiaru nad Hronom, Senca, Fiľakova, Bukovej, Pezinka, Lučenca, Komárna, Hurbanova, Novej Bane, Spišskej Starej Vsi, Zemianskej Olče, Hronskej Breznice, Banskej Bystrice, Dobrej Nivy .

Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #doprava #hmla #Slovenská správa ciest